Digitalizálási, nyomtatási és postázási megoldások

PDF Terminátor

PDF terminátor, az intelligens szoftver

PDF Terminátor (Változóadat kezelő szoftver.)
A PDF Terminátor tetszőleges informatikai rendszerben előállított PDF formátumú dokumentumot képes tálca, illetve egy/két oldalas nyomtatási mód váltások kezelésével nyomtatni, bármilyen PostScript kompatibils nyomtatón.

Főbb jellemzői:

Mező adatok kigyűjtése a dokumentumon belüli elhelyezkedés, vagy szövegkörnyezet alapján.
PDF dokumentum szétvágása egyedi feltétel alapján.
PDF dokumentumok egyesítése aznos mező adat alapján.
Tartalomtól függően plusz PDF mellékleteket hozzáadása.
Tartalomtól függően nyomtató tálca váltása és duplex nyomtatás ki/be kapcsolása.
Nyomtatás előtti szűrés (lapszámra, irányítószámra, stb..), más sorrendben történő nyomtatás.
Automatikus borítékolás megoldva!

Az egy borítékokba kerülő változó lapszámú küldemények felismerése.
OMR/BCR kóddal történő duplex nyomtatás.
Plusz mellékletek behúzatása borítékolás közben.
Több dokumentumot tartalmazó PDF fájl vágása egyedi feltétel alapján (dokumentumok határnál)
 
Gyakori üzleti folyamat, hogy a dokumentumokat előállító szoftver az elkészült dokumentumokat egy job-ba hozza létre. Többnyire azonban, a PDF fájl nem egy, hanem több dokumentumot is tartalmaz. Akár több ezret is. Ennek további feldolgozása szükségessé teszi a dokumentumok határánál történő szeparálást, mely egy jól megjelölhető tartalmi elem változásakor automatikusan történik meg: pld számlaszám, ügyfél-azonosító, stb...

Különböző PDF dokumentumok egyesítése azonos adat alapján
 
Több, különbözó PDF dokumentum készül egy-egy ügyfélnek és azok külön fájlokban keletkeznek? Nem probléma! Az azonos (összetartozó) adat alapján a különböző dokumentumokat a PDF Terminátor egyesíti. Ezzel elérhető, hogy az azonos címzettnek menő dokumentumok egymás után kerüljenek nyomtatásra. Az egyesített dokumentumokhoz külön PDF-ekben is hozzáférhet, azokat más célból újból felhasználhatja.

Bementi könyvtárfigyelés, önálló dokumentumokat tartalmazó PDF-ek automatikus feldolgozása
 
Más esetekben egy dokumentum egy PDF fájlban érkezik meg az előállító rendszertől. Ilyen esetben egy dedikált könyvtárat figyel a PDF Terminátor és az abba érkező PDF-eket egyesével dolgozza fel. Ebben az esetben egy PDF egy dokumentumot tartalmazhat.

Adatok kigyűjtése mezőkbe, szűrés, rendezés
 
A feldolgozás során a megjelölt területek adatai kigyűjtésre kerülnek a PDF-ből, melyek a későbbi feldolgozáskor, szűrési és rendezési folyamatokban vesznek részt. Ez az alapja az automatikus összeválogatásnak és a tartalomtól függő további opcióknak. (Nyomtató tálca hozzárendelés, duplex üzemmód, melléklet nyomtatás és adagolás.)

Nyomtatás tetszőleges nyomtatóra (PostScript nyelven)
 
A PDF Terminátor a kész PDF-eket bármilyen, az operációs rendszerre telepített Postscript driverrel (PPD fájl) rendelkező nyomtatón képes helyesen, tálca és duplex váltásokkal kinyomtatni. A tálca és duplex váltás megadása kézi, vagy a dokumentum oldalának tartalmától függően automatikus is lehet.

Borítékoló gép vezérléséhez szükséges OMR jelek nyomtatása
 
A borítékoló gép vezérléséhez szükséges OMR jeleket a szoftver automatikusan helyezi el az egy borítékba menő lapokra, figyelembe véve a hajtási módot és a duplex nyomtatást is. Az OMR jel tartalmazhat melléklet behúzási utasítást is, amelyet kézi beállítással, vagy az oldal tartalmától függően automatikusan állít be a szoftver.

Plusz melléklet dokumentumok nyomtatása
 
Más PDF formátumban lévő mellékleteket is hozzá lehet rendelni a dokumentumokhoz. A hozzárendelt melléklet közvetlenül a dokumentum után kerül kinyomtatásra és kerül vele azonos borítékba. A mellékleteket kézzel, vagy a dokumentum tartalmától függően automatikusan lehet beállítani.

PDF átadása DocOriginal digitális archívumnak
 
A nyomtatásra előállított PDF dokumentumok automatikusan átadásra kerülnek a DocOriginal archiváló szoftvernek megőrzése. A tárolt dokumentumok szabad szavas kereséssel visszakereshetőek és eredeti formában újra nyomtathatóak.

Rendszerkövetelmények: 

bármilyen PostScript 3 kompatibilis nyomtató
Oracle Java SE futtatására alkalmas számítógép
JAVA futtatási környezet (8 vagy újabb)
minimális hardver követelmények: a használt operációs rendszer ajánlásának megfelelő