Digitalizálási, nyomtatási és postázási megoldások

PDF Terminátor (Változóadat kezelő szoftver.)

PDF Terminátor (Változóadat kezelő szoftver.)

A PDF Terminátor tetszőleges informatikai rendszerben előállított PDF formátumú dokumentumot képes tálca, illetve egy/két oldalas nyomtatási mód váltások kezelésével nyomtatni, bármilyen PostScript kompatibils nyomtatón.

Főbb jellemzői:

 • Mező adatok kigyűjtése a dokumentumon belüli elhelyezkedés, vagy szövegkörnyezet alapján.
 • PDF dokumentum szétvágása egyedi feltétel alapján.
 • PDF dokumentumok egyesítése aznos mező adat alapján.
 • Tartalomtól függően plusz PDF mellékleteket hozzáadása.
 • Tartalomtól függően nyomtató tálca váltása és duplex nyomtatás ki/be kapcsolása.
 • Nyomtatás előtti szűrés (lapszámra, irányítószámra, stb..), más sorrendben történő nyomtatás.

Automatikus borítékolás megoldva!

 • Az egy borítékokba kerülő változó lapszámú küldemények felismerése.
 • OMR/BCR kóddal történő duplex nyomtatás.
 • Plusz mellékletek behúzatása borítékolás közben.

Több dokumentumot tartalmazó PDF fájl vágása egyedi feltétel alapján (dokumentumok határnál)
 
Gyakori üzleti folyamat, hogy a dokumentumokat előállító szoftver az elkészült dokumentumokat egy job-ba hozza létre. Többnyire azonban, a PDF fájl nem egy, hanem több dokumentumot is tartalmaz. Akár több ezret is. Ennek további feldolgozása szükségessé teszi a dokumentumok határánál történő szeparálást, mely egy jól megjelölhető tartalmi elem változásakor automatikusan történik meg: pld számlaszám, ügyfél-azonosító, stb...

Különböző PDF dokumentumok egyesítése azonos adat alapján
 
Több, különbözó PDF dokumentum készül egy-egy ügyfélnek és azok külön fájlokban keletkeznek? Nem probléma! Az azonos (összetartozó) adat alapján a különböző dokumentumokat a PDF Terminátor egyesíti. Ezzel elérhető, hogy az azonos címzettnek menő dokumentumok egymás után kerüljenek nyomtatásra. Az egyesített dokumentumokhoz külön PDF-ekben is hozzáférhet, azokat más célból újból felhasználhatja.

Bementi könyvtárfigyelés, önálló dokumentumokat tartalmazó PDF-ek automatikus feldolgozása
 
Más esetekben egy dokumentum egy PDF fájlban érkezik meg az előállító rendszertől. Ilyen esetben egy dedikált könyvtárat figyel a PDF Terminátor és az abba érkező PDF-eket egyesével dolgozza fel. Ebben az esetben egy PDF egy dokumentumot tartalmazhat.

Adatok kigyűjtése mezőkbe, szűrés, rendezés
 
A feldolgozás során a megjelölt területek adatai kigyűjtésre kerülnek a PDF-ből, melyek a későbbi feldolgozáskor, szűrési és rendezési folyamatokban vesznek részt. Ez az alapja az automatikus összeválogatásnak és a tartalomtól függő további opcióknak. (Nyomtató tálca hozzárendelés, duplex üzemmód, melléklet nyomtatás és adagolás.)

Nyomtatás tetszőleges nyomtatóra (PostScript nyelven)
 
A PDF Terminátor a kész PDF-eket bármilyen, az operációs rendszerre telepített Postscript driverrel (PPD fájl) rendelkező nyomtatón képes helyesen, tálca és duplex váltásokkal kinyomtatni. A tálca és duplex váltás megadása kézi, vagy a dokumentum oldalának tartalmától függően automatikus is lehet.

Borítékoló gép vezérléséhez szükséges OMR jelek nyomtatása
 
A borítékoló gép vezérléséhez szükséges OMR jeleket a szoftver automatikusan helyezi el az egy borítékba menő lapokra, figyelembe véve a hajtási módot és a duplex nyomtatást is. Az OMR jel tartalmazhat melléklet behúzási utasítást is, amelyet kézi beállítással, vagy az oldal tartalmától függően automatikusan állít be a szoftver.

Plusz melléklet dokumentumok nyomtatása
 
Más PDF formátumban lévő mellékleteket is hozzá lehet rendelni a dokumentumokhoz. A hozzárendelt melléklet közvetlenül a dokumentum után kerül kinyomtatásra és kerül vele azonos borítékba. A mellékleteket kézzel, vagy a dokumentum tartalmától függően automatikusan lehet beállítani.

PDF átadása DocOriginal digitális archívumnak
 
A nyomtatásra előállított PDF dokumentumok automatikusan átadásra kerülnek a DocOriginal archiváló szoftvernek megőrzése. A tárolt dokumentumok szabad szavas kereséssel visszakereshetőek és eredeti formában újra nyomtathatóak.

Rendszerkövetelmények: 

 • bármilyen PostScript 3 kompatibilis nyomtató
 • Oracle Java SE futtatására alkalmas számítógép
 • JAVA futtatási környezet (8 vagy újabb)
 • minimális hardver követelmények: a használt operációs rendszer ajánlásának megfelelő