Digitalizálási, nyomtatási és postázási megoldások

DocOriginal

A dokumentumok megőrzése és hosszútávú hozzáférésének biztosítása a szokásos tárolási folyamatok mellett nem biztosítható hatékonyan. 

A iratok elektronikus konverziója, majd rendezett tárolása nagy kihívás elé állítja a felhasználókat és az informatikusokat egyaránt. A jelentős mennyiségű adatban a hatékony visszakeresés a jelenti a tényleges előnyt.

Jól működő, rendezett tárolási megoldás kialakítása és üzemeltetése jelentős informatikai és szervezési ismereteket követel meg.

A DOCOriginal tervezésekor a felmerülő problémák megoldására koncentráltunk. Sikerült a tárolási-feltöltési folyamatot és a visszakeresést is maximálisan támogatnunk. Célul tűztük ki, hogy olyan terméket hozzunk létre, amely a legegyszerűbb dokumentum tárolási igényektől a legbonyolultabbig alkalmas a feladatok elvégzésére, megőrizve az egyszerű használhatóságot.

A dokumentumok hosszútávú megőrzése nem csak a biztonságos tárolást, hanem a dokumentumok hitelességének és eredetiségének megőrzését is szükségessé teszi. A DOCOriginal szerver az irattárba befogadott dokumentumokat igény szerint automatikusan ellátja fokozott biztonságú elektronikus aláírással és minősített időbélyeggel. Ezzel a dokumentumok hosszútávú bizonyító ereje is megőrizhető.

A felhasználói élményt, a könnyű kezelhetőséget és a gyors hozzáférést az irattárhoz a web böngészőben futó kliens szoftver biztosítja.

Az irattárba történő feltöltés könnyen elvégezhető. A dokumentumhoz tartozó index adatok megadása nem jelent nagy terhet a felhasználónak.

A feltöltés azonban történhet, akár más szoftverből is. Olyan szoftverek jöhetnek itt számításba, melyek elektronikus dokumentumokat állítanak elő. Ilyen esetben a folyamat teljesen automatizálható. Ezzel, a dokumentumok a létrejöttük után a DOCOriginal irattárból azonnal elérhetővé válnak.